Adrian Petrescu


biografie fotografii discografie cronici
Selectati ansambluri, cintareti, dirijori, instrumentisti:
Selectati ansambluri, cintareti, dirijori, instrumentisti:
contact Contact

Adrian Petrescu
  BIOGRAFIE

Adrian Petrescu

Adrian Petrescu, prim oboist al Filarmonicii George Enescu, instrumentist de exceptie, este absolvent al Liceului de Muzica din Brasov, sectia "oboi" si al Conservatorului din Iasi.

In anul 1979, la Timisoara, este laureat al fazei finale a Concursului National de Muzica Clasica.

Dintre cele mai importante realizari in cariera de muzician se numara: titlul de laureat al unuia dintre cele mai importante concursuri internationale, desfasurat la Praga (1981), precum si Diploma de Onoare, obtinuta la concursul de la Marcknewchirchen (1982).

 

Adrian Petrescu a facut numeroase turnee in strainatate: Franta, Germania, Marea Britanie, Spania, Italia, Belgia, Olanda, S.U.A, Japonia, Coreea de Sud, Singapore, Egipt.

Ca membru al Filarmonicii George Enescu a cintat in concerte sustinute de personalitati ale muzicii de pretutindeni: Jose Carerras, Placido Domingo, Gheorghe Zamfir.

La festivalul de la Norfolk&Norwich Anglia (1997) a cantat alaturi de pianistul si organistul Nicolae Licaret, intr-un recital cu un program inedit - "Muzica Traditionala Romaneasca", solistul folosind o gama bogata din variatele instrumente romanesti, interpretarea fiind materializata prin imprimarea unui CD intitulat "The Magic of Adrian Petrescu".

A participat ca solist la festivalul de la Schwerin (1997), acompaniat fiind de orchestra "Virtuosii" din Bucuresti, avandu-l la pupitru pe dirijorul Horia Andreescu.

De curand Adrian Petrescu a fost solist in Germania, alaturi de orchestra de camera "Tettnang". A participat la festivalul "Domenico Cimarosa" din Italia (1999).

 


 

 

    2002-2004 SonArt