Traffic Strings Quintet

Traffic Strings Quintet

Traffic Strings Quintet

Traffic Strings Quintet


profil fotografii repertoriu cronici
Selectati ansambluri, cintareti, dirijori, instrumentisti:

Traffic Strings
  PROFIL

Traffic Strings

Proiectul TRAFFIC Strings a fost initiat de muzicianul Lucian Moraru si are in componenta cativa dintre cei mai valorosi instrumentisti din Romania din acest moment.

Initial un cvintet de coarde, in prezent grupul Traffic Strings vine cu o surpriza sub forma unui nou instrument. Repertoriul pe care il interpreteaza in prezent impune folosirea naiului, a acordeonului, a pianului si unei sectii de percutie.

Naiul nu este ceva nou pt. RO'Strings, a sustinut un turneu in Canada cu Gheorghe Zamfir cantand Vivaldi - Anotimpurile - o premiera in domeniu. Apoi, Ro'Strings isi extinde orizontul tranformandu-se in Traffic Strings adaugand cvintetului un acordeon, un nai si un pian care au devenit instrumente ce au fost integrate in componenta proiectului acesta fiind acum un octet"

"Muzica lor nu apartine unei singure perioade sau unei anumite epoci, de aici si numele de Traffic Strings, care simbolizeaza salturile continue pe care acestia le fac în istoria muzicii. Vivaldi si alti compozitori clasici, dar si jazz sau chiar rock li se pare o alegere la fel de potrivita. Trec prin filtrul instrumentelor lor orice îi inspira si li se pare valoros".

"Aceasta noua combinatie de timbre are un aer exotic, aducand in premiera tonuri calde si senzuale ale seducatoarelor ritmuri sudaamericane intro fuziune instrumentala si interpretativa care creeaza o atmosfera de exceptie"

Grupul si-a capatat o reputatie internationala prin sustinerea unor turnee de concerte in importante Sali din Europa si America de Nord (Denumiri initiale au fost: Athenaeum String Quintet si RO'Strings)

Astor Piazzolla / Ar. Lucian Moraru - ESCOLASO

Primavera Portena - Las Quatro Estaciones Porteńas

Otono Porteno - Las Quatro Estaciones Porteńas

Jacob Gade / Ar. Lucian Moraru - Tango Jalousie

Astor Piazzolla / Ar. Lucian Moraru - Michelangelo 70

George Enescu - Romanian Rhapsody op. 11 nr 1

"Nu lasa noutatea de a avea in componenta naiul sa-ti distraga atentia de la ceilalti instrumentisti. Sonoritatea clara a cvintetului este puternic evidentiata in aranjamentele orchestrale create de violistul Lucian Moraru iar integrarea sonoritatii acordeonului si a naiului o face intr-o maniera adecvata si efervescenta. Ei sunt muzicieni extraordinari care merita expunerea internationala pe care o au. La piesa Michelanghelo 70 am constatat ca partitura pianului se distinge intereseant si este mult mai placuta de auzit in acest aranjament - nelasand totusi la o parte interpretarea naistului".

"Extraordinara muzica, da, recunosc ca naiul m-a fascinat initial la aceste interpretari. Prima tendinta a fost sa asociez naiul cu flasnetarii ambulanti pe care ii intanlesti pe toate cele 3 continentele dar acest instrument (naiul) merita respect. Este poate cel mai vechi instrument cu radacini de peste 5000 de ani. Urme istorice au fost gasite aproape peste tot in lume dar Romania are o activitate sustinuta in readucerea acestui instrument in lumina in Europa iar TRAFFIC STRINGS se incadreaza cu succes in acest trend"

"Concertele TRAFFIC STRINGS se caracterizeaza printr-o intensitate pasionala arzatoare care in combinatie cu o spumanta virtuozitate instrumentala si o indrazneala inventiva, impinge limitele specifice instrumentelor de coarde in efecte timbrale deosebite aducand prin aceasta noi sonoritati adaptate cerintelor sound-ului modern"

Primul album al grupului a rezultat dintr-o colaborare prolifica pe care acestia au avut-o cu renumitul naist Gheorghe Zamfir. Pe acest material puteti asculta o varianta a "Anotimpurilor" lui Vivaldi orchestrata deosebit de catre Lucian Moraru, fondatorul grupului. Acesta a folosit naiul în locul viorii solistice, realizând o adevarata premiera in domeniu". Celelalte doua albume au fost lansate in 2009 si sunt TANGO FINESSE care include un buchet dintre cele mai seducatoare tangouri Argentiniene iar al 2- lea disc cuprinde aranjamente speciale ale anotimpurilor lui Antonio Vivaldi cat si ale compozitorului Argentinian Astor PIAZZOLLA - toate realizate de fondatorul grupului Lucian Moraru.

Sudamericanishe

A. Vivaldi - The Seasons, Summer Presto (Versiune Nai)

 


 

 

    © 2002-2004 SonArt