Click foto pentru detalii


profil fotografii repertoriu cronici
Selectati ansambluri, cintareti, dirijori, instrumentisti:

Athenaeum Symphony Orchestra
  PROFIL

Orchestra simfonica Athenaeum a fost creata de muzicianul Lucian Moraru in scopul cultivarii gustului pentru muzica simfonica in randul publicului larg. Structurandu-si programele pe o traditie care nu a dat niciodata gres - capodopere ale compozitorilor clasici si romantici - adauga fiecarei aparitii nuanta specifica evenimentului tinand totodata pasul cu descoperirea unor noi mijloace de expresie sonora. Show-urile orchestrei sunt perfect adaptate cerintelor modernitatii si mondenitatii.

“Am aplaudat cu placere Atheneum Symphony Orchestra, dirijata de Adrian Morar. Chiar si cei care nu au ascultat vreodata muzica simfonica de Haydn, Strauss sau Rossini au fost de-a dreptul incantati de sonoritatile muzicii clasice datorita evolutiei de o maniera cu totul speciala a orchestrei." (Cotidianul)

Athenaeum este in mod constant dirijata in Romania de dirijorii Adrian Morar, Tiberiu Soare si Ilarion Ionescu Galati. Pe langa turnee in strainatate a sustinut si o serie de concerte in cadrul unor evenimente private ca 28th IRU World Congress, the 23rd International Post Union, LG anual dealers meeting sau diverse alte participari la Ateneul Roman si Opera Nationala in cadrul evenimentelor de decernare a unor premii in diferite domenii cat si concerte de anul nou si evenimente outdoor organizate de primaria Bucurestiului.

Orchestra colaboreaza frecvent cu nume sonore ale scenei internationale - artisti ca Gheorghe Zamfir – nai, Aris Garoufalis - pian, dirijorii Eugene Kohn - SUA si Daisuke Soga - Japonia. O alta activitate a orchestrei este aceea de inregistrari, ultima productie (August 2007) fiind "Reine de Ciel" pentru compozitoarea si interpreta mexicana Lorena Tassinari.


Gala inimilor mari
Liana Irimia - Curentul, 1 Octombrie 2007
Calificata drept evenimentul caritabil al anului, sub motto-ul "Pentru un nou început!", Gala SofMedica susþinuta de Victoria 46 in beneficiul UNICEF a strans 130.000 euro, care vor merge catre doua proiecte: infiintarea unui centru de dializa peritoneala si HomeChoice pentru copii si transformarea unei maternitati in "Spital Prieten al Copilului".

Intr-un spectacol impresionant, creatiile Yves Saint Laurent, Alexander McQueen si Roberto Cavalli si bijuteriile celebrului creator grec Illias Lalaounis au fost admirate de publicul romanesc in cadrul unui show grandios prezentat de Mihaela Radulescu, ale carei servicii au fost oferite pro bono.

Spectacolul a fost desavarsit prin interventiile Orchestrei Athenaeum, un grup de muzicieni autentici definiti printr-un stil aparte de interpretare a capodoperelor simfonice clasice. Reprezentatia acestora sugestiv intitulata "ClasiComicShow" a imbinat arii celebre semnate Strauss, Rossini, Mozart sau Puccini cu batai de nicovala, fluiere si interventii discrete ale publicului.


Lorena Tassinari - Inregistrari cu "Athenaeum"
Evenimentul Zilei - 22 August 2007

Compozitoarea si interpreta mexicana Lorena Tassinari va inregistra astazi si maine, la Bucuresti, pentru noul sau album "Reine de Ciel", la casa de discuri SonArt Records.

Solista va fi acompaniata de orchestra simfonica „Athenaeum” sub bagheta dirijorului Eugen Kohn (cunoscut publicului roman din concertele sustinute in Romania de tenorul Placido Domingo si soprana Angela Gheorghiu).

 

Lorena Tassinari este o compozitoare prolifica, autoare atat a 1.000 de piese de diverse genuri muzicale, cat si de muzica de film, una dintre ultimele ei creatii fiind piesa „Al di La Del Cielo”, inclusa de tenorul Placido Domingo pe cel mai recent album solo al sau, „Italia Ti Amo” .

   Evenimente

  10 mai 2004 - Concert la Opera Nationala prilejuit de decernarea de catre Primaria Bucuresti a Premiilor "Stelele din fata si din spatele cortinei", editia I
  (Fotografii: Sorin Toma)
  24 decembrie 2002 - Concert - Oratoriul de Craciun de J.S.Bach, alaturi de Corul Filarmonicii "George Enescu" - Gradina Cismigiu, Bucuresti
  23 decembrie 2002 - Concert de valsuri, polci si marsuri de Johann si Joseph Strauss, dirijor Ilarion Ionescu Galati - Teatrul Bulandra, Bucuresti (vezi foto stanga)

  1 Iunie 2002 - Concert la Palatul Parlamentului din Bucuresti, cu ocazia Congresului Uniunii Internationale a Transportatorilor Rutieri (dirijor - Ioan Adrian Morar, soprana - Irina Iordachescu, tenor - Constantin Neiconi, bariton - Adrian Marcan). In program:

   - W.A.Mozart - Le nozze di Figaro - Ouverture
   - J.Strauss - Adela's Aria from the 1st act "Die Fledermaus"
   - F.Kreisler - Miniature Viennese March Nr.14
   - G.Rossini - Il Barbiere di Siviglia - Act 1 - "Cavantina"
   - W.A.Mozart - Cosi fan tutte - Ouverture
   - G.Donizetti - L'elisir d'amore - "Una furtiva lacrima"
   - A.Dvorak - Serenade - Waltz
   - G.Puccini - La Bohème - "Quando men vo soletta per la via"
   - J.Brahms - Hungarian Dance nr.5
   - F.Cilea - L'Arlesiana - "E la solita storia"
   - P.Tchaikovski - Waltz
   - G.Puccini - Gianni Schicchi - "Oh! mio babbino caro"
   - G.Verdi - La Traviata - "Brindisi:libiamo"

   

 


 

 

    © 2002-2004 SonArt