profil fotografii repertoriu cronici
Selectati ansambluri, cintareti, dirijori, instrumentisti:

Romeo Cornelius
  contratenor

Romeo Cornelius Romeo Cornelius s-a nascut la 13 iulie 1979 la Baia Mare. Educatia muzicala a inceput-o din clasa I si pana in clasa a VIII-a a studiat pianul obtinand rezultate foarte bune la diferite concursuri nationale de profil. In paralel era solistul vocal al corului Liceului de Arta din Baia Mare unde era si elev.

 

 

Click pentru video
Romeo Cornelius, Carmina Burana

Inca din primul an de liceu a inceput studiul de canto si activitatea artistica evoluand in diferite concerte pe plan national. Apoi si-a continuat studiile la Universitatea de Muzica din Bucuresti.

A participat la multe concerte si festivaluri ca solist, a cantat alaturi de orchestre importante sub bagheta unor maestri celebri.

In seara de 14 Noiembrie 1996, in sala Palatului Cultural din Arad, alaturi de orchestra simfonica a Filarmonicii din Arad si sub bagheta maestrului Dorin Fraudes a interpretat in prima auditie nationala cantata "Vita, Vital, Vitaal, Vitalis" pentru contratenor si orchestra de coarde de Janpieter Biecsmann, in limba flamanda.

A cantat in trei turnee de recitaluri in Germania (1996, 1997, 1998), in Ungaria, in Polonia si intr-un turneu in Norvegia (1998), dupa care a facut parte la sfarsitul lui Ianuarie 1998 din distributia operei "Faust" de Gounod, rolul lui Siebel. Devine astfel, la numai 18 ani, cel mai tanar solist liric din istoria Operei Romane. Canta apoi Orlovsky in "Die Fledermaus" de J. Strauss si "Carmina Burana" de Carl Orff.

In 18 si 19 Decembrie 1998 a debutat si la Ateneul Roman alaturi de orchestra Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta marelui maestru Sergiu Comissiona, in "Psalmi" de Bernstein.

Premii nationale si internationale
- Premiul I - Concursul de Canto "Hariclea Darclee" (Braila, 2001)
- Premiul I si Premiul Special al Juriului la Olimpiada de Muzica (Odorheiu Secuiesc, 1998)
- Premiul Special al Juriului la Concursul International de Canto "Jeunesses Musicales" (Bucuresti, 1997)
- Premiul I si Premiul Special al Juriului la Olimpiada de Muzica (Resita, 1997)
- Marele Premiu - Concursul de Canto "Sabin Dragoi" (Arad, 6 Iunie 1996)
- Marele Premiu - Concursul de Canto "Hariclea Darclee" (Braila, 3 Iunie 1996)
- Premiul I - Concursul de Canto "Hariclea Darclee" (Braila, 1995)

In Aprilie 2000 s-a prezentat la auditia de admitere la Nouveau CNIPAL (Centrul National de Inserare Profesionala a Artistilor Lirici) - Marsilia, unde a fost stagiar in 2000/2001.

In decembrie 2000 a participat la trei recitaluri date de CNIPAL, la Opera de Marseille, Opera d'Avignon si Opera des Pays de Vancluse, cu programul: "Fac ut Portem" ("Stabat Mater" de Pergolese), "Music for a While" de Purcell, si doua arii din "Rinaldo" de Handel: "Cara sposa" si "Or la tromba".

In februarie 2001 este invitat sa cante "Stabat Mater" de Pergolese, cu Orchestre Lyrique de Region Avignon Provence, dirijat de Francois - Xavier Bilger.

 


 

 

    2002-2004 SonArt