profil fotografii repertoriu cronici
Selectati ansambluri, cintareti, dirijori, instrumentisti:

Aris Garoufalis
  pian

Aris Garoufalis

S-a nascut in Samos in 1942. In 1958 a primit diploma de pianist concertist de la Conservatorul National. Dupa aceasta a continuat sa studieze in strainatate la Academia de Muzica Mozarteum din Salzburg (1962 si 1963), la Academia Santiago de Lompostella din Spania (1964) si mai tarziu la Academia de Muzica din Viena unde a obtinut diploma de pianist concertist in 1969.
Pe langa studiile muzicale, mai este absolvent al scolii de drept la Universitatea din Atena.
 

A fost premiat cu Primul Premiu de Excenta pentru Proficiency exceptional de la Conservatorul National (1958), cu Primul Premiu in Competitia "Panhellenic" pentru Tineri Muzicieni organizata in 1963 de Orchestra de Stat din Salonic in colaborare cu "Techne". In 1973 a fost premiat de Academia din Atena cu Premiul "Spyros Motseniglos", pentru intreaga sa activitate muzicala.

Ca solist a cooperat cu toate orchestrele de camera si simfonice din Grecia, cu Orchestra de camera a Academiei din Salzburg, Orchestra "Prom Musica" din Oxford, Orchestra Filarmonicii din Singapore, Orchestra Radio-Televiziunii din Sofia, Orchestra Filarmonicii din Frankfurt (Oder), Orchestra Filarmonicii din Moscova etc.

A sustinut numeroase recitaluri in Grecia si strainatate (Austria, Germania, Italia, Spania, Romania, Bulgaria, Polonia, Yugoslavia, Cipru, Egipt, Siria).

Aris Garoufalis Este director si profesor de pian la Conservatorul din Atena, Director al Orchestrei de Stat din Atena, presedinte al Comitetului de Directori de la Societatea de Muzica "Gina Bachauer", secretar general al Comitetului de Directori de la Fundatia Scolara "Maria Callas", Presedinte de Onoare din ramura greceasca a Organizatiei Internationale E.U.P.P. (Uniunea Europeana a Profesorilor de Pian), Presedinte sau membru al juriului in multe Competitii Internationale de Pian "Panhellenic".

 


 

 

    2002-2004 SonArt