profil fotografii repertoriu cronici
Selectati ansambluri, cintareti, dirijori, instrumentisti:

Eugene Kohn
  dirijor

Eugen Kohn Eugene Kohn si-a inceput cariera ca acompaniator de pian al unor staruri de opera precum Maria Callas, Franco Corelli, Luciano Pavarotti si Renata Tebaldi. Studiile sale includ stagii de pregatire cu dirijori cunoscuti ca Fausto Cleva, Thomas Schippers, si Erich Leinsdorf.

 

Dupa cativa ani de experienta acumulata in orchestre regionale, E. Kohn incepe sa dirijeze frecvent la New York’s Metropolitan Opera, urmand debutul pe scena altor opere (Viena, Hamburg, Berlin, Paris, Roma, Napoli, Barcelona, Buenos Aires, etc) precum si a altor orchestre de talie mondiala.

Intre 1992 si 1997 Maestrul Kohn a fost dirijor invitat principal la Opera din Bonn. Intre 1994 si 2001 a fost de asemenea Director Muzical la Puerto Rico Symphony, unde este acum Director Muzical Emerit. Straduintele sale alaturi de aceasta orchestra au fost rasplatite prin cresterea audientei si sponsorizarilor si prin implicarea comunitatii. Kohn isi imparte timpul in mod normal intre opera si simfonii si a dirijat recent cele mai importante lucrari ale lui Mahler si Stravinsky.

Maestrul Kohn a dirijat in cateva inregistrari video si pe CD alaturi de Placido Domingo, incluzand si editia premiata de EMI -"Roman Heroes" cu London Symphony, si 'Opera Gala' alaturi de RuthAnn Swenson, Thomas Hampson, si Philharmonia Orchestra. E. Kohn poate fi ascultat si ca acompaniator de pian al Mariei Callas pe editia EMI cuprinzand 3 CD-uri "The Master Classes"; recent si-a interpretat propriul rol ca acompaniatorul Mariei Callas in filmul lui Zefirelli (2002) "Callas Forever", jucand alaturi de Fanny Ardent si Jeremy Irons.

 


 

 

    © 2002-2004 SonArt