Discografie

Click foto pentru detalii:

LoveStoria per Sempre - Artis Voice Quartet

Cantece bizantine ortodoxe - Artis Voice Quartet

Colinde de Craciun - Artis Voice Quartet


profil fotografii repertoriu cronici
Selectati ansambluri, cintareti, dirijori, instrumentisti:

Artis Voice Quartet
  PROFIL

Artis Voice Quartet

Artis Voice Quartet – Grup vocal profesionist fondata de Lucian Moraru in anul 2001, reuneste in componenta sa muzicieni cu o bogata experienta scenica acumulata in aparitii solistice grupul are in componenta sa patru voci barbatesti: 2 Tenori Bariton, Bass.

 

Componenta:
Emanuel Pecingina - Tenor
Vlad George- Tenor
Andrei Bolohan - Bariton
Mack Arnold - Bas

Idealul repertorial s-a indreptat la inceput numai catre muzica culta, intre timp politica repertoriala a grupului s-a diversificat cuprinzand astazi piese din perioade variate de timp: muzica preclasica, renasterea europeana – madrigale, piese din repertoriul traditional: romanesc, spaniol, italian, francez, german, japonez, englezesc, muzica bizantina, colinde de Craciun, muzica gospel (negro spirituals) aranjamente muzicale dupa arii de opera si canzonete cat si dupa piesele grupului The Beatles.

(mp3)

Artis Voice Quartet - Sarba in caruta
Artis Voice Quartet - Le chant des oiseaux
Artis Voice Quartet - Joshua
Artis Voice Quartet - Just a Closer with thee

Apreciat ca formatie-etalon in spectrul segmentului sau de specialitate, Artis Voice Quartet a lansat pana in prezent doua C.D.–uri: Colinde de Craciun, si Florilegiu Crestin: (muzica bizantina) care sunt primele realizari discografice din Romania in formula de cvartet de voci barbatesti a genurilor de muzica prezentate de aceste imprimari.

Artis Voice Quartet Artis Voice Quartet a concertat in importante sali de concert ca: Ateneul Roman, Sala Radio, in festivalul organizat de primaria Bucurestiului in decembrie in editiile 2002 2003 si 2004 „Eu cred in Mos Craciun” concomitent cu aparitii televizate la: Televiziunea Romana, Bucuresti 1 Tv, Acasa Tv, ProTv, PrimaTV. Activitatea concertistica a grupului a cuprins si o participare la festivalul de muzica sacra de la Patmos, toamna Craioveana in Sala Filarmonicii Oltenia din Craiova, o participare in cadrul festivalului de muzica de camera de la Brasov, concert de Craciun la Filarmonica din Iasi, un numar de 12 de aparitii in cadrul stagiunii de vara 2004 a Primariei Capitalei cat si in concerte speciale in cadrul unor evenimente al unor companii private precum: Banca Tiriac, Raiffeisen Bank, Amadeus, Mercedes Benz, Evenimentul de deschidere a congresului Uniunii Postei Universale. In anul curent grupul a sustinut 2 concerte la Filarmonicile de stat Moldova din Iasi si Oltenia din Craiova un concert in cadrul stagiunii orchestrei din Giurgiu, un concert de pasti la Ateneul Roman si un concert in cadrul Festivalului international de muzica de la Galati. Vor urma concerte la Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiesti si Bacau, si un concert la Teatrul Talia in cadrul Zilelor Muzicii Romano/Americane de la Sibiu. Toamna anului 2005 va aduce in septembrie lansarea CD-ului „VoxMedievale” cu un repertoriu ce va cuprinde madrigale renascentiste, o participare in noiembrie la Festivalul Craiova muzicala si spre sfarsitul lunii noiembrie o alta lansare de disc, C.D.-ul care se va intitula „Spiritualia” in care vor fi incluse o selectie dintre cele mai frumoase piese negro spiritruals compuse pentru cvartetul vocal barbatesc urmand ca in decembrie, grupul sa sustina o serie de concerte in tara cu un repertoriu format din Colide de Craciun.

Cronici Artis Voice Quartet
Artis Voice Quartet“Ansamblul exceleaza prin omogenitatea glasurilor si printr-o buna proportie intre maniera de cant limpede, non-vibrato si o anumita caldura pe care muzica religioasa ortodoxa o implica, reflectata in unele momente mai intens vibrate. Nota dominanta a formatiei ramane un expresiv sunet de ansamblu, din fericire ocolit de orgolii solistice. Iar aceasta maniera este proprie, am spune, muzicii cultului ortodox, care, cu toata evolutia destul de sinuoasa prin care a trecut de-a lungul timpului a pastrat nota dominanta de cant colectiv.”
Oltea Serban Parau, Atelier Liternet, 5.05.2003

“Sonoritatea de ansamblu este omogena, expresiva, marcata de o anume calofilie sonora ce accentueaza comunicarea sensibila, aici pe acest CD, intens sensibilizata, comunicare proprie unei parti a cultului ortodox pe perioada ultimului secol.”
Dumitru Avachian, Romania Libera, 3.03.2003

“In Saptamana Patimilor, ascultarea acestui disc poate reprezenta o buna terapie sufleteasca. Stilistic si musical, initiativa Artis Voice Quartet este meritorie, iar in conditiile unei bune difuzari, are toate sansele sa se bucure de succes.”
Daria Filimon, Ziarul de Duminica, 25.04.2003

Artis Voice Quartet“Artis Voice Quartet suna bine, suna curat; se intuieste in intimitatea sunetului sau o caldura, o emotie nedeslusita, o muzicalitate rafinata si o bucurie de a canta. CD-ul “Florilegiu Crestin” ofera posibilitatea de a avea la indemana o muzica superba, necesara pentru “a stinge urile dintre neamuri si popoare” (George Enescu).”
Vasile Donose, Cronica Romana, 25.04.2003

“Melodious overall sound is the predominant note in the performance and the manner is taken over from the church singing specific to the Christian Orthodox denomination that for centuries preserved collective singing as the main feature.”
Nine o’clock, 25.04.2003

 


 

 

    © 2002-2004 SonArt