Click foto pentru detalii:

 Tango Finesse - Traffic Strings

 LoveStoria per Sempre - Artis Voice Quartet

 Solitude - Adrian Petrescu

 Dansuri populare romanesti - Artis Voice Quartet

 Cantece  bizantine ortodoxe - Artis Voice Quartet

 Colinde de Craciun - Artis Voice Quartet


SonArt Records - casa de discuri, productie audio muzicala

 

 

 

Gheorghe Zamfir & TRAFFIC Strings - Anotimpurile - Vivaldi

Anotimpurile, Vivaldi - Gheorghe Zamfir & Traffic String NOU - O PREMIERA MONDIALA!


Credeai ca stii „Anotimpurile”?
Credeai ca-l cunosti pe Vivaldi?
Acest album e gata sa te contrazica!


"Anotimpurile" de Vivaldi, intr-o orchestratie inedita, cu solo nai in locul viorii, a fost realizata de muzicianul Lucian Moraru si reprezinta o premiera mondiala, pe care Gheorghe Zamfir a inregistrat-o la implinirea a 50 de ani de cariera.

Gheorghe Zamfir: profil
TRAFFIC Strings Quintet: Gabriel Gheorghe, Viorel Bustean, Lucian Moraru, Dan Joitoiu, Silviu Prodan

An aparitie: 2006

cd-musicstore.com
cd-musicstore.com

Muzica populara, ambientala, clasica, pop, religioasa, colinde de Craciun, balade, toate la:
www.cd-musicstore.com


CRONICI

"Anotimpuri" la nai - Simona Chitan, Evenimentul Zilei, 24 mai 2006 (link articol)

Gheorghe Zamfir canta capodopera lui Vivaldi
Albumul "Anotimpurile" de Vivaldi, intr-o orchestratie inedita, cu solo nai in locul viorii, reprezinta o premiera mondiala, pe care Gheorghe Zamfir a realizat-o la implinirea a 50 de ani de cariera. Orchestratia pentru nai si cvintet a fost creata de muzicianul Lucian Moraru. Albumul a fost inregistrat in doar doua zile, in urma unui turneu in Canada.
EVZ: De ce este o premiera mondiala?
Gheorghe Zamfir: Niciun alt naist nu a avut curajul sa atace aceasta partitura. Inregistrarea albumului s-a facut cu emotii, trairi, zvacniri, inclestari. Acest album demonstreaza ca cei 50 de ani de stradanii si munca neobosita, adica toata viata mea dedicata naiului, nu a fost zadarnica.

"Anotimpurile" de Vivaldi au mai fost interpretate la un alt instrument decat vioara, pentru care a fost scrisa partitura?
"Anotimpurile" au mai fost interpretate in strainatate la flaut. Naiul are valente superioare de interpretare flautului. Flautul este metalic, nu are caldura. Naiul are un sunet catifelat, uman, ce se apropie de inflexiunile vocii umane. Este unul dintre cele mai emotionante instrumente, care iti da o stare de transa, aproape mistic. In 1988, inregistram in Florida un disc, la nai si orga, in acompaniamentul unei foarte bune orchestre din SUA - Diane Bish. CD-ul urma sa contina compozitii din stilul baroc, clasic si lucrari proprii. Producatorul m-a intrebat intr-una din zile: "Ce-ar fi sa va ganditi la "Anotimpurile" de Vivaldi? Cred ca ar fi un succes fenomenal". Am ramas pe ganduri, caci auzisem lucrarea lui Vivaldi de multe ori, dar stiam cat de imposibila este pentru nai partitura viorii solo. Nu am crezut vreodata ca voi putea sa cant la nai "Anotimpurile".

Naiul nu este receptat mai mult ca un instrument folosit in interpretarea folclorului?
Naiul nu inseamna numai folclor, numai romanta, sarba, doina sau hora. Naiul are esente mult mai adanci. Muzica lui Vivaldi, in stil baroc, este de o perfectiune si o frumusete uluitoare. Insa, in ultima vreme, se cazuse in desuet si prost-gust: prea canta toata lumea Vivaldi, prea se banalizase. Am vrut sa aducem o nuanta inedita.

Cum a inceput colaborarea cu Lucian Moraru?
Eu cu Lucian Moraru am facut si in anii trecuti proiecte destul de curajoase. Moraru este un foarte fin muzician. In septembrie anul trecut, el a venit la mine si mi-a propus proiectul. Am fost foarte sceptic initial, dar apoi am zis: "Bine, sa fie". La inceputul lui octombrie, la primele repetitii, au inceput transformarile de rigoare, de integrare si adaptare a naiului in partitura. Am luat aproape nota cu nota, am vazut cat de mult din fiecare melisma, arpegiu sau gama poate fi schimbat pentru nai. Am muncit cu Lucian si cvintetul lui cate opt ore pe zi. Am vrut sa prezentam "Anotimpurile" in alta lumina si sa-i dam alte dimensiuni.

Ati prezentat "Anotimpurile" in cadrul unui turneu in Canada, in avanpremiera.
Proiectul a fost prezentat in ianuarie intr-un turneu in Canada. Am repetat la Toronto cate sase-sapte ore pe zi. Am cantat "Anotimpurile" la Montreal, Ottawa, Winnipeg, Calgary, Edmonton si Vancouver. Dupa turneul canadian, compozitia a capatat maturitate. Albumul a fost inregistrat, cand ne-am intors la Bucuresti, pe 25 si 26 martie, imprimand timp de doua zile cate opt ore pe zi. A fost o nebunie frumoasa.

Zamfir, acompaniat de cvintet
Muzicianul Lucian Moraru a realizat orchestratia "Anotimpurilor" pentru nai si cvintet special pentru Gheorghe Zamfir (foto dreapta). Cvintetul "Traffic Strings Quintet" este format din Gabriel Gheorghe (prima vioara), Viorel Bustean (a doua vioara), Lucian Moraru (viola), Dan Joitoiu (violoncel), Silviu Prodan (contrabas). Albumul lansat la Sala Mica a Ateneului va fi prezentat de Mihai Cosma si Andrei Keresteley.


M.Capelos - Romania libera, 25 mai 2006
Gheorghe Zamfir, Son Art Records si cvintetul de coarde Athenaeum lanseaza joi pe 25 mai, de la ora 11.00, la Sala Mica a Ateneului, in premiera mondiala, CD-ul "Anotimpurile" de Antonio Vivaldi, intr-o orchestratie inedita, cu solo nai in locul viorii. Evenimentul coincide cu aniversarea in acest an a 50 de ani de cariera a cunoscutului interpret. In avanpremiera, "Anotimpurile" au fost interpretate de Gheorghe Zamfir si The Athenaeum String Quintet in ianuarie 2006, intr-un turneu in Canada, ce a cuprins cele mai importante sali de concerte din Toronto, Montreal, Ottawa, Winnipeg, Calgary, Edmonton si Vancouver.

Referitor la acest proiect, Gheorghe Zamfir declara: "Muzica este, in afara de crearea omului de catre Dumnezeu, cea mai fantastica aventura terestra a vietii, a existentei si cea mai minunata. Multi spun ca nu exista muzica de calitate indoielnica, ci exista doar interpreti de proasta calitate. Eu spun ca exista muzicieni care servesc muzica si "muzicieni" care se servesc de muzica. (...) In 1988 inregistram in Florida pentru casa de discuri Philips Polygram un disc de mare tinuta cu nai si orga, in acompaniamentul unei foarte bune orchestre din SUA, "Diana Bich", CD-ul urmand sa contina compozitii din stilul baroc, clasic si lucrari proprii. Producatorul tocmai terminase discul cu missa Criola avandu-l ca solist pe Jose Carreras. Intr-una din zile imi pune intrebarea: Ce-ar fi sa va ganditi la Anotimpurile lui Vivaldi? Cred ca ar fi un succes fenomenal! Am ramas pe ganduri, caci auzisem lucrarea lui Vivaldi de multe ori si stiam cat de imposibila poate fi pentru nai partitura viorii solo."

In septembrie 2005, excelentul muzician Lucian Moraru i-a facut lui Gheorghe Zamfir aceeasi propunere. Desi sceptic si fara nici o tragere de inima, Zamfir a dat din cap spunand parca "Bine, sa fie!". Si asa a inceput acest periplu muzical, o premiera mondiala, in sensul ca nici un alt naist nu a avut curajul sa atace aceasta partitura. Cu emotie, cu trairi ce cuprind toata gama in creatie, cu zvacniri, inclestari, cu stari de transmutare pe plan sonor la cea mai mare inaltime, aceasta realizare demonstreaza ca in muzica nu exista bariere si nici limite. "Naiul arata, o data in plus, prin toata paleta celor 180 de discuri realizate de mine pana astazi, ca este un instrument absolut, complet, care merita primul loc pe marele podium al muzicii instrumentale universale, castigand in 50 de ani de stradanii si munca neobosita cele mai mari glorii si onoruri", marturiseste Gheorghe Zamfir. Pentru "Anotimpuri", muzicianul Lucian Moraru a dorit o adaptare in premiera, in care a inlocuit sonoritatea viorii solo cu un instrument de suflat inedit - naiul, acompaniamentul fiind de data aceasta sustinut de cvintetul de coarde in locul orchestrei de camera. Ramane sa va convingeti singuri!


Premiera mondiala la Bucuresti "Anotimpurile" lui Vivaldi prin naiul lui Gheorghe Zamfir - Curentul, 23 mai 2006
SonArt Records, Gheorghe Zamfir si cvintetul de coarde Athenaeum lanseaza joi, 25 mai, de la ora 11.00, la Sala Mica a Ateneului Roman, in premiera mondiala, CD-ul "Anotimpurile" de Antonio Vivaldi, intr-o orchestratie inedita cu solo de nai in locul viorii. Evenimentul coincide cu aniversarea in acest an a 50 de ani de cariera a celebrului naist roman. Pentru realizarea acestui material, muzicianul Lucian Moraru, fondatorul grupului "The Athenaeum String Quintet", a reorchestrat "Anotimpurile", special pentru naiul lui Gheorghe Zamfir. Aceasta formula muzicala a prezentat "Anotimpurile" in avanpremiera intr-un turneu in Canada, care a avut loc in luna ianuarie a acestui an. Ideea realizarii acestui material a aparut inca de acum 18 ani. "In 1988, inregistram la Florida, pentru Casa de discuri Philips Polygram, un disc de mare tinuta cu nai si orga. CD-ul urma sa contina compozitii din stilul baroc, clasic si lucrari proprii. Producatorul tocmai terminase un disc cu Jose Carreras. Intr-una din zile, el mi-a pus intrebarea: . Am ramas pe ganduri, caci auzisem lucrarea lui Vivaldi de mai multe ori si stiam cat de imposibila poate fi pentru nai partitura viorii solo", spune Gheorghe Zamfir. Abia in luna septembrie a anului trecut, Lucian Moraru i-a propus proiectul la care artistul se gandise in 1988. "E o premiera mondiala absoluta, in sensul ca niciun alt naist nu a avut curajul sa atace aceasta partitura. Aceasta realizare demonstreaza ca in muzica nu exista bariere si nici limite", adauga artistul.


Portalul phg.ro (link articol)
Gheorghe Zamfir canta capodopera lui Vivaldi. Albumul "Anotimpurile" de Vivaldi, intr-o orchestratie inedita, cu solo nai in locul viorii, reprezinta o premiera mondiala, pe care Gheorghe Zamfir a realizat-o la implinirea a 50 de ani de cariera. Orchestratia pentru nai si cvintet a fost creata de muzicianul Lucian Moraru. Albumul a fost inregistrat in doar doua zile, in urma unui turneu in Canada.EVZ: De ce este o premiera mondiala? Gheorghe Zamfir: Niciun alt naist nu a avut curajul sa atace aceasta partitura. Inregistrarea albumului s-a facut cu emotii, trairi, zvacniri, inclestari. Acest album demonstreaza ca cei 50 de ani de stradanii si munca neobosita, adica toata viata mea dedicata naiului, nu a fost zadarnica. "Anotimpurile" de Vivaldi au mai fost interpretate la un alt instrument decat vioara, pentru care a fost scrisa partitura? "Anotimpurile" au mai fost interpretate in strainatate la flaut. Naiul are valente superioare de interpretare flautului. Flautul este metalic, nu are caldura. Naiul are un sunet catifelat, uman, ce se apropie de inflexiunile vocii umane. Este unul dintre cele mai emotionante instrumente, care iti da o stare de transa, aproape mistic. In 1988, inregistram in Florida un disc, la nai si orga, in acompaniamentul unei foarte bune orchestre din SUA - "Diana Bich". CD-ul urma sa contina compozitii din stilul baroc, clasic si lucrari proprii. Producatorul m-a intrebat intr-una din zile: "Ce-ar fi sa va ganditi la "Anotimpurile" de Vivaldi? Cred ca ar fi un succes fenomenal". Am ramas pe ganduri, caci auzisem lucrarea lui Vivaldi de multe ori, dar stiam cat de imposibila este pentru nai partitura viorii solo. Nu am crezut vreodata ca voi putea sa cant la nai "Anotimpurile". Naiul nu este receptat mai mult ca un instrument folosit in interpretarea folclorului? Naiul nu inseamna numai folclor, numai romanta, sarba, doina sau hora. Naiul are esente mult mai adanci. Muzica lui Vivaldi, in stil baroc, este de o perfectiune si o frumusete uluitoare. Insa, in ultima vreme, se cazuse in desuet si prost-gust: prea canta toata lumea Vivaldi, prea se banalizase. Am vrut sa aducem o nuanta inedita. Cum a inceput colaborarea cu Lucian Moraru? Eu cu Lucian Moraru am facut si in anii trecuti proiecte destul de curajoase. Moraru este un foarte fin muzician. In septembrie anul trecut, el a venit la mine si mi-a propus proiectul. Am fost foarte sceptic initial, dar apoi am zis: "Bine, sa fie". La inceputul lui octombrie, la primele repetitii, au inceput transformarile de rigoare, de integrare si adaptare a naiului in partitura. Am luat aproape nota cu nota, am vazut cat de mult din fiecare melisma, arpegiu sau gama poate fi schimbat pentru nai. Am muncit cu Lucian si cvintetul lui cate opt ore pe zi. Am vrut sa prezentam "Anotimpurile" in alta lumina si sa-i dam alte dimensiuni. Ati prezentat "Anotimpurile" in cadrul unui turneu in Canada, in avanpremiera. Proiectul a fost prezentat in ianuarie intr-un turneu in Canada. Am repetat la Toronto cate sase-sapte ore pe zi. Am cantat "Anotimpurile" la Montreal, Ottawa, Winnipeg, Calgary, Edmonton si Vancouver. Dupa turneul canadian, compozitia a capatat maturitate. Albumul a fost inregistrat, cand ne-am intors la Bucuresti, pe 25 si 26 martie, imprimand timp de doua zile cate opt ore pe zi. A fost o nebunie frumoasa. Zamfir, acompaniat de cvintet Muzicianul Lucian Moraru (foto stanga) a realizat orchestratia "Anotimpurilor" pentru nai si cvintet special pentru Gheorghe Zamfir (foto dreapta). Cvintetul "Athenaeum String Quintet" este format din Gabriel Gheorghe (prima vioara), Viorel Bustean (a doua vioara), Lucian Moraru (viola), Dan Joitoiu (violoncel), Silviu Prodan (contrabas). Albumul lansat maine, la ora 11.00, la Sala Mica a Ateneului va fi prezentat de Mihai Cosma si Andrei Keresteley.

 
DETALII & COMANDA

contact

 


 

 

    © 2002-2004 SonArt