prezentare fotografii program cronici
Selectati alt eveniment:

Premiul pentru Excelenta in Cultura Romaneasca
  1 Martie 2000, BUCURESTI

 23 Martie 2001, BUCURESTI
 24 Martie 1999, BUCURESTI


"Programul muzical propus de organizatori - SonArt Artist Management - a fost gandit in functie de patru piloni ideatici - formula tematica este mult practicata astazi in lume. Anul Bach domina viata muzicala de pe tot globul de aceea celebra Toccata si Fuga in re minor a deschis in sonoritati somptuoase concertul (la orga Nicolae Licaret).

Creatia sau tematica de Ion Caianu (sec.17) pana la contemporani a fost prezentata in ritmuri de dans - Marin Cazacu si Steluta Radu, Silvia Marcovici si Valentin Gheorghiu) - actualitatea unei partituri mereu tinere (Concertul pentru pian si orchestra de Valentin Gheorghiu si Rapsodia a II-a de Enescu).Sonata I de Enescu: asocierea viorii de pe scena Ateneului cu pianul aflat la mii de kilometri, la New York! Cei doi actori ai acestui joc spectaculos: Florin Ionescu-Galati - vioara si Horia Mihail - pian

In fine programul s-a incheiat cu finalul Simfoniei a IX-a de Beethoven (ansamblul Filarmonicii "George Enescu", la pupitru Cristian Mandeal).

Cvartetul vocal a reunit intr-o optica globalizanta reprezentanti a patru rase: alaturi de mezzosoprana Claudia Codreanu au aparut Curtis Rayam, tenor de culoare cu o circulatie internationala de inalt nivel, stilist si tehnician impecabil. Bas-baritonul Grant Youngblood, indian nativ din Statele Unite - glas splendid cu timbru nobil si fraza larga si in fine, tanara solista japoneza Ema Yasuda." (Elena Zottoviceanu, Romania Literara, Aprilie 2000)

 


 

 

    2002-2007 SonArt